Marian Ten Vergert Week 7
Geplaatst op: 26-04-2016 22:07  

Toch maar eens de voorraadkast opgeruimd. Mooie aanleiding! Ik kwam rode bessensap tegen, die ik had willen gebruiken voor stoofpeertjes (maar in wijn toch lekkerder). De rode bessensap gaat naar mijn moeder, die er ouderwets watergruwel mee wil maken. De zoetstof die ik tegen kwam gaat weg. Ooit in een vlaag van "minder suiker willen gebruiken" gekocht, maar staat me toch tegen. En een potje kerriepoeder was over de datum. Ik kwam ook nog een zak bulgur tegen. Heeft iemand een lekker recept?


Reacties
Lies Koster 

Bulgur is één van de makkelijkste graanproducten. Je giet er kokend water op en laat het een kwartiertje (of langer) staan. Ondertussen maak je de rest klaar, groente en eiwitleverancier. Het hangt er van af wat je verder hebt. Je kunt het namelijk gebruiken als rijst, dus dan krijg je een soort nasi goreng, of maaltijdsoep en dan is het de vulling/"vermicelli". Op z'n Turks doe je er veel fijngesneden peterselie doorheen, maar dan ook rode pepertjes of fijngesneden paprika. Afgekoeld kun je er ook "pasta"-salade van maken.

Sabine Gerrits 

Kerrie poeder dat over de datum is, is niets mis mee. Hooguit is de smaak iets minder sterk. Zolang het maar droog is bewaard. Je kan het in de roerbakgroente doen.

Lies Koster 

Helemaal mee eens, Sabine. Kerriesoep: een uitje fijn snijden en in boter of ruim een eetlepel olie fruiten. Een theelepel kerrie erbij en meefruiten. Twee afgestreken eetlepels bloem erbij en roeren tot het een roux is (alle bloem "opgenomen"). Dan een kop KOUD water erbij, goed roeren tot het glad is, nog een kop water erbij en goed roeren. Twee theelepels bouillonpoeder of een bouillonblokje erbij en weer goed roeren. Misschien nog een flinke kop water erbij en dan heb je ongeveer een halve liter kerriesoep.

Marian Ten Vergert 

Dankjewel voor deze tips! Ben van nature geen keukenprinses, dus grijp (te) snel naar een pakje of zakje. Maar dit lijkt me zelfs voor mij te doen :)

Sabine Gerrits 

Lies, dat is ook een goed idee.

Bekijk weekopdracht