Annemarie Bonenberg Week 6
Geplaatst op: 22-04-2016 22:45  

Met overrijpe bananen kun je bijv. een smoothie maken. Ik maak ook regelmatig bananenbrood. Heb je niet gelijk tijd en/of zin om de banaan te verwerken, dan kun je 'm in plakjes in de vriezer doen. Ook dan te gebruiken voor smoothie, maar ook voor bananenijs. Zo lekker! En makkelijk. Bananenijs recept: Doe de plakjes van ongeveer 1 banaan, samen met wat vocht (bijv. melk) in het bakje van de staafmixer. Net zo lang draaien tot het lijkt op softijs. Tussendoor soms even met een lepel doorroeren. Dit is de basis, je kunt er allerlei smaken aan toevoegen, bijv. Bosvruchten, chocola, kaneel. Heerlijk, bij ons thuis favoriet! (En ook nog gezond...) Bananenbrood recept: 3 rijpe bananen in plakjes 3 eieren 60 gr. Ontpitte dadels in stukjes 150 gr. meel naar keuze (spelt, havermout, boekweit,enz.) 1,5 tl. Baking soda Oven voorverwarmen op 175 graden. Mix de eieren 2-3 min. Meng de bananen en dadels erdoor. Meel en baking soda toevoegen. In een cakevorm die bekleed is met bakpapier doen. 40-50 min. in de oven. Dit is weer de basis. Naar keuze kun je hier bijv. Kaneel, vanille, rozijnen, noten, chocola, appel, enz. aan toevoegen. (Wel restafval door het bakpapier, maar het schijnt anders vast te plakken aan de vorm.)


Reacties
Suzanne Rijsdijk 

Oh, wat klinkt dat lekker zeg. Ik denk dat ik een paar bananen verstop om ze over te kunnen houden. Want de bananen zijnbij ons altijd als eerste op.

Marijke Loef 

Heerlijke recepten. Zowel het ijs als de cake maakten we veel toen we in Zambia woonden...wat wil je met een aantal banenplanten in de tuin... :) Annemarie, zet je het bananen'prutje' dan ook nog een tijdje in de vriezer?

Sabine Gerrits 

Bananenbrood is bij ons bekend en heel lekker!

Lies Koster 

Goede en bruikbare recepten!

Annemarie Bonenberg 

Marijke, het ijs eten we gelijk op! Bewaren hebben we wel eens geprobeerd, maar dat wordt keihard.

Lies Koster 

Een uurtje voor gebruik uit de diepbries halen. Ook wil het wel helpen als je bij het invriezen eerst om het halve uur (drie keer)en na een uur als laatste het ijs goed doorklopt zodat er wat lucht in komt.

Marijke Loef 

Wat Lies schrijft doen wij ook. Trouwens met al het ijs dat we maken. Maar zonder vriezen zal het ook lekker zijn ;-)

Bekijk weekopdracht