Marijke Loef Week 6
Geplaatst op: 22-04-2016 13:45  

Gisteren een heerlijk 'kliekjes'toetje gegeten: klop-klop/appelmoesijs. We hadden van de vorige dag 225 gr appelmoes over (dikke zelfgemaakte met stukjes) Tja, je kunt dit op brood doen, op een pannenkoek, in de vla of jam van maken, maar ik wilde dit eens uitproberen. Recept: 225 gr dikke appelmoes, 1 zakje klop-kloppoeder, 80 ml melk, suiker, kaneel, kaneelsuiker, wafeltje. Klop-klop klaarmaken zoals vermeld op het pakje. Appelmoes zoeten naar behoefde en wat kaneelpoeder erdoor. Voorzichtig door de klop-klop roeren. Mengsel ongeveer 2 uur in de vriezer opvriezen (halverwege een keer doorroeren) In 2 schaaltjes doen, wat kaneelsuiker erover, wafeltje erbij en smullen maar!! Als je 300 gr appelmoes gebruikt is het voldoende voor 3 personen.


Reacties
Hella van Honschooten 

klop-kloppoeder? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Is dat net zo iets als Saromapudding?

Marijke Loef 

Niet helemaal, meestal staat het in het schap waar ook pakjes houdbare slagroom staan. Het wordt als vervanging voor slagroom gebruikt. Het is een blauw pakje, met een plaatje van aardbeien met een toef klop-klop erop. Met grote letters staat 'KLOP-KLOP, lekker, luchtig, handig'.......In de meeste grotere supermarkten is het verkrijgbaar (rond €0,90)

Hella van Honschooten 

Dank, ik ga kijken!

Bekijk weekopdracht