Sabine Gerrits Week 5
Geplaatst op: 11-04-2016 13:49  

Wij hebben een hondje en een hamster. Voor de hamster wordt houtzaagsel en voer gekocht. Beide zit in plastic. Afval uit de kooi gaat bij GFT. En de plasticverpakkingen bij plastic. Voor de hond hebben we diepvriesvlees dat ik los haal bij de dierenwinkel in een herbruikbaar doosje. Brokken zitten in een 3 kg zak van plastic (ik bewaar de brokken los in een zuurkoolvat) Kauwbotjes zitten per 12 in een plasticzakje. Hondenpoep ruim ik sinds kort op met een schepje. Lukt dit niet dan pak ik het op met een plasticzakje en gooi de poep in het toilet en het zakje (dichtgeknoopt) bij plastic. Ik ga proberen om hamstervoer en houtzaagsel ergens "los" te gaan kopen. De hondenbrokken weet ik niet of dat gaat lukken omdat wij speciale tegen tandsteen hebben. Wellicht hebben ze wel een grotere verpakking. Doordat ik nu de poep met een schepje oppak, weet ik niet waar ik het soms laten moet. In de struiken zullen de plantsoenmedewerkers er niet blij van worden. Ingraven lukt soms ook niet ivm wortels in de grond. Ik heb de gemeente gemaild om weer een afvalbak te plaatsen op de plek waar nu alleen nog een standaard staat. De bak is er nl af. Zou je poep ook evt in een put mogen gooien?


Reacties
Sabine Gerrits 

De haren van de hond doe ik in een rekje aan de schutting. De vogels zijn er gek op en gebruiken het voor het maken van hun nestje :-)

Marianne Berendsen 

Dat met de haren van de hond is een prima idee.Zelf zagen we ook al koolmeesjes achter ons huis de haren verzamelen.Wij gaan nu ook bosjes aan de schutting maken.

Sabine Gerrits 

Ik heb er zo`n rekje voor waar je in de winter voor de vogels een vierkant vetblok in kan stoppen. Maar er zijn vast meer mogelijkheden.

Yvette Tan 

Haha! Kan dat ook met mensenhaar? Want mijn haarborstel zit ook altijd vol......

Sabine Gerrits 

Yvette, haar is haar. Dat maakt de vogeltjes niets uit. Als je soms ziet waaruit de nestjes gemaakt zijn, zul je je verbazen. Over recyclen gesproken......

Yvette Tan 

Nou, dan moet ik nog een apart afvalbakje in de badkamer zetten voor haar!

Sabine Gerrits 

Leg maar gauw elke dag haar buiten, de vogeltjes zijn al hard aan het nestje bouwen. Dat extra bakje is voor buiten het "bouwseizoen" Ha ha. Succes!

Bekijk weekopdracht